Veracity by DNV

Veracity er DNV sin dataplattform og økosystem for applikasjoner rettet mot shipping og energisektoren.

I dette prosjektet trengte DNV Veracity en senior produktdesigner som kunne lede arbeidet i å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen til Veracity for Developers, en ressursside for utviklere som lager applikasjoner for Veracity plattformen. I tillegg hadde teamet ansvar for onboardingprosessen. Anna sitt ansvar var å lede dette arbeidet på design. Anna gjorde dette ved å først kartlegge hele tjenestereisen til alle brukerne som er koblet på produktutviklingen og lansering av produkter i Veracity.

Hun organiserte og ledet workshops og fikk med mange personer i ulike deler av teamet til å dele erfaringer. Hun tegnet opp en brukerreise som ble utgangspunktet for videreutvikling av tjenesten. Sammen med produkteier jobbet hun for å identifisere de største problemområdene og jobbet så for å løse dem gjennom å forbedre designet til plattformen. Designarbeidet bestod i å lage prototyper i Figma, brukerteste, intervjue brukere og sende ut brukerundersøkelser. Som del av arbeidet lagde også Anna illustrasjoner og jobbet med visuell design. Resultatet var en applikasjon som ga en forbedret arbeidsflyt for utviklere som også var gjenkjennelig for andre applikasjoner (GitHub, Ionic). Dette økte antallet onboardinger på plattformen betraktelig, og reduserte tiden per onboarding.

I en senere del av prosjektet jobbet Anna på tvers av Veracity sidene med rebrandingingen av for hele DNV Veracity. Her lagde hun et forslag til redesign av plattformen slik at Veracity bedre passet med den nye stilguiden til DNV. Hun foreslo universelt uformede UI-komponenter og stiler for DNV sitt nye token bibliotek.